مشخصات فردی و زندگینامه
نام:محمدعلی
نام خانوادگی:انصاری
آدرس وب سایت:http://www.hedayatnoor.ir
تخصص ها:تفسیر ، علوم قرآنی

زندگی نامه

محمدعلی انصاری مفسر فرزانه قرآن کریم و شارح نوپرداز نهج البلاغه متولد سال 1343 ه . ش در مشهد مقدس است . ایشان با شوق وافر به دریافت حقایق و معارف الهی دروس حوزوی را همزمان با تحصیلات متوسطه در حوزه علمیه مشهد آغاز نمود ؛ در فقه و اصول از برکات دروس حضرات آیات سید حسن صالحی و سید ابراهیم حجازی طبسی «ره » بهره مند گردید و یک دوره کامل درس خارج اصول را از محضر متألّه متخلّق ، حضرت آیة الله العظمی میرزا علی آقا فلسفی «ره » استفاده نمود .
در طی این سالها ایشان تحصیلات دانشگاهی را نیز در رشته ادبیات فارسی پیگیری و در مقاطع عالی ادب فارسی فارغ التحصیل گردید ؛ البته استاد در رشته های دانشگاهی دیگری نیز به شکل رسمی و غیر رسمی مطالعات و تحقیقات قابل توجهی انجام داده است . اما نقطه عطف زندگی ایشان آشنایی با علامه بزرگوار ، فقیه معظم ، مفسر کبیر و اسوه اخلاق عملی، حضرت آیة الله آقای حاج شیخ محمد صادق سعیدی کاشمری «ره » بود که ارتباط بس تنگاتنگی بین این شاگرد و مرید و آن استاد و مراد دست داد و استاد طی سیزده سال در فقه و اصول و تفسیر و اخلاق و در رشته های دیگر علمی از محضر آن علامه فقید بهره های فراوانی نصیب برد و در نهایت چندی قبل از ارتحال غمبار آن عالم ربانی خامه ایشان بر صفحه لغزید و شاگرد خویش را با اجازاتی متفقدانه نوازش فرمود.
استاد تدریس در حوزه مشهد را از سال هزار و سیصد و شصت و یک آغاز و تاکنون تدریس صبحگاهی وی مستمراً پایدار و برقرار می باشد و در طی این سال ها شاگردان بسیاری از محضر ایشان استفاده برده و به مراحل علمی مقبولی دست یافته اند .
استاد همکاری و تدریس در دانشگاه فردوسی را از سال هزار و سیصد و هفتاد و پنج آغاز نمود و در دانشکده علوم اداری و اقتصادی این دانشگاه درس « مبانی مدیریت اسلامی و الگوهای آن » را که به عنوان پیش نیاز اصول مدیریت است منحصراً ارائه می نماید
از آثار مکتوب ایشان تاکنون ( 1390 ﻫ . ش ) بیست و دو عنوان در زمینه های تفسیر قرآن کریم ، شرح نهج البلاغه ، متون ادب پارسی، مدیریت و مجموعه مقالات منتشر شده است .
اما توفیق بزرگ ایشان بیان دو دوره کامل تفسیر قرآن کریم در طی بیست سال اخیر است که موجب حرکت مطلوب تفسیری و توجه فوق العاده ای به قرآن در میان جمع کثیری از مسلمانان در ایران و خارج از کشور شده است البته سبک تفسیری ایشان ویژگی های خاصی دارد که در جهاتی منحصر به فرد است و البته ریشه در مکتب تفسیری استاد بزرگوارش ، علامه فقید سعیدی«ره» دارد. ایشان در بیان تفسیر از علوم و دانشهای مختلفی بهره می برد و مطالب ناب الهی را برای مخاطبان ملموس می نماید . استفاده از ادب گفتاری در شیوه بیان مطالب که برگرفته از خود قرآن است ، اهتمام مجدانه در بهره گیری از کلمات معصومین (ع) و التزام به همراهی کتاب و عترت و استفاده ازعقل و نقل و سعی در عینیت بخشی مطالب با نیازهای امروزی بشر از جمله ممیزه های سبک تفسیری این استاد فرزانه می باشد . البته تسلط ایشان به فنون ادب عرب و ادبیات فارسی و بهره گیری ازمحفوظات لطیف ادبی ، حلاوت خاصی به سخنانشان می بخشد . به موازات تفسیر قرآن کریم استاد سال هاست شرح نهج البلاغه امیرالمومنین (ع) و گسترش عطر سخنان علوی را نیز وجه همت خود قرار داده اند که در جمع حوزویان و دانشگاهیان مطرح می شود .
دور اول تفسیر استاد که در طی ده سال ارائه گردید، شامل چهل سی دی و در قالب نرم افزاری با عنوان «بیان » که قریب به دو هزار ساعت مباحث صوتی تفسیر تمام سی جزء قرآن کریم می باشد ، فراهم و جمع آوری شده است . دور دوم تفسیر ایشان با عنوان بیان 2 در قالب نرم افزاری پیشرفته با مختصات فوق العاده ای ارائه شده است.که از آن جمله امکان دسترسی کاربران به طور مستقیم به تفسیرهر آیه قرآن کریم و جستار قریب به چهارده هزار موضوع در این اثر وجود دارد. به این مهم باید اضافه نمود که تاکنون آثار صوتی و تصویری و نرم افزاری فراوانی از استاد منتشر گردیده است که شامل مباحث تخصصی ، دانشگاهی حوزوی و مناسبت های خاص اجتماعی و مذهبی است و با اقبال چشمگیر مخاطبین مواجه شده است .
سفرهای علمی و تبلیغی متعدد استاد در داخل و خارج از کشور از جملة برکات زندگی پر بار معنوی و پر تلاش علمی وی است که به لطف الهی آثار فراوانی در پی داشته است . هم اکنون برخی شبکه های تلویزیونی جهانی مباحث ایشان را به شکل منظم در دستور پخش دارند که با اقبال بینندگان در نقاط مختلف جهان همراه می باشد . به هر حال این فرزانه فرهیخته با جمع میان حوزه و دانشگاه و گسترش دامنه دانش خویش و دست یافتن به زمینه های علمی مختلف و درک درست از نیازها و ضرورت های زمان عمدة فرصت های جوانی خود را در راه نشر آیات بینات الهی و اندیشه های ناب معرفتی صرف نموده است و می نماید.
امید است خداوند وجود چنین سرمایه هایی را برای رشد و ارتقاء فرهنگ جامعه اسلامی مصون بدارد تا جامعه با نگاه به سیرة علمی و عملی آنان درس های زندگی و چگونگی آموزش و تاثیر اثرات روحبخش قرآن را به وضوح ببینند و از آن بهره مند گردند . لازم به ذکر است که استاد مانند همیشه از انتشار ویژگی های اخلاقی و رفتاری خویش ممانعت نموده و این نوشتار بسیار مختصر، در پاسخ اصرار ماست و ایشان در جواب درخواست ما خاضعانه و چون دیگر اوقات چنین فرمودند :

درویش را نباشد برگ سرای سلطان      مائیم وکهنه دلقی کاتش درآن توان زد